MENIU

O subspecie rară de tigru, zărită la graniţa Chinei cu Myanmar

Foto: tigercreek.org

Oamenii de ştiinţă chinezi au declarat luni că deţin o fotografie a unui tigru sălbatic indo-chinez, una din subspeciile de tigru cele mai ameninţate din lume. Imaginea a fost realizată în mai 2007 de un om de ştiinţă în rezervaţia Xishuangbanna, o graniţă muntoasă între China şi Myanmar.

În acel moment, cercetătorii de la State Foresty Administration (SFA) şi departamentul provincial al pădurii se aflau într-un studiu pe teren de 20 de luni.

"Grupul de cercetare a descoperit un număr mare de amprente ale labelor de tigri, excremente, rămăşiţe ale prăzilor şi urme de alte activităţi din rezervaţie. Ei au mai descoperit şi bizoni, cerbi lătrători şi alte animale erbivore care se află în lanţul de alimentare al tigrilor", a declarat Huo, un oficial din departamentul pădurilor.

Tigrii indo-chinezi (Panthera Tigris Corbetti) se găsesc în principal în Thailanda, Camodgia, Vietnam, Laos, Malaesia şi sudul Chinei. Oamenii de ştiinţă estimează că mai sunt în sălbăticie doar 1.200-1.700 de exemplare.

Huo nu a dorit să dea un număr estimativ al tigrilor din zona Xishuangbanna, precum şi numele cercetătorului care a realizat fotografia.

"Trebuie să aşteptăm dovada finală din partea State Forestry Administration. În câteva săptămâni vom face public un raport cu numărul estimativ al tigrilor", a mai spus Huo.

Rezervaţia Xishuangbanna, din sudul Yunnan, are cele mai bine conservate păduri tropicale din China.