MENIU

O stare fizică foarte bună conduce la o stare psihică asemenea, arată ultimele studii

<descriere>

Potrivit ultimelor studii, exerciţiile fizice îmbunătăţesc activitatea creierului. Cercetătorii de la Universitatea Saarland din Germania susţin că exerciţiile fizice protejează şi cromozomii, contribuind la o viaţă mai îndelungată a celulelor.

\"Aceste rezultate susţin teoria conform cărora exerciţiile fizice contribuie la dezvoltarea intelectuală a fiecărui individ\", a declarat Maria Aberg, medic neurochirurg la Universitatea Gothenburg, potrivit telegraph.co.uk

Studiul a fost realizat pe toţi bărbaţii născuţi între 1950 şi 1976 care s-au înrolat, la vârsta de 18 ani. Rezultatale finale au arătat o inteligenţă ridicată, în cazul acestora.

\"Capacitatea creierului de a se adapta situaţiilor noi este deseori relaţionată cu exerciţiile fizice. S-a dovedit că şi în cazul rozătoarelor, aceste exerciţii  îmbunătăţesc activitatea creierului, inclusiv memoria\", a mai adăugat neurochirurgul.

Cercetătorii de la Universitatea Saarland din Germania susţin că exerciţiile fizice protejează şi cromozomii, contribuind la o viaţă mai îndelungată a celulelor. Ei mai spun că o bună activitate mintală are şi un efect anti-îmbătrânire.