MENIU

O româncă, aflată la WTC în ziua atacurilor, a supravieţuit

Foto: RTV
Pe 11 septembrie 2001, Adriana Mitu lucra într-un restaurant de la parterul turnului nordic, primul lovit de unul dintre avioanele deturnate

Pentru românca Adriana Mitu, 11 septembrie 2001 a fost o zi norocoasă. Se gândeşte şi acum că putea fi doar un nume pe lunga listă a celor ucişi în atentatele de la World Trade Center. O minune sau pur şi simplu întâmplarea au facut ca la ora tragediei să nu fie la etajul 98, ci undeva la parter.

Pe 11 septembrie 2001, Adriana Mitu lucra într-un restaurant de la parterul turnului nordic, primul lovit de unul dintre avioanele deturnate.

"Am avut chiar noroc. Mai mult decât noroc. Nici nu ştiu cum să spun. În acea dimineaţă aveam o întâlnire cu un potenţial client care era la etajul 98", a declarat Adriana.

Toţi cei care se aflau la etajul 98 al clădiri au murit în atentat. În schimb, Adriana, aflată la parter, a fost evacuată la scurt timp după impact. În haosul creat, nimeni nu şi-a dat seama iniţial cât de gravă era situaţia.

Adriana a părăsit ultima restaurantul, dupa ce i-a evacuat pe toţi clienţii. A avut chiar stăpânirea de sine să-şi ajute şeful şi să scoată banii din casă. Ba chiar au încuiat uşa de la intrare. Nu bănuiau că nu vor mai avea unde să se întoarcă. Românca a fugit spre metrou fără să se mai uite în urma. Nu a avut puterea să îşi întoarcă privirea ca să vadă ce s-a întâmplat cu al doilea turn.

Adriana a prins ultimul metrou spre Queens. Când a ajuns acasa, turnurile erau deja la pământ. A văzut totul la televizor.