MENIU

O revistă din Germania alege femeile obişnuite în locul modelelor

Foto: wordpress.com

Una dintre cele mai populare reviste de modă din Germania va înlocui definitiv modelele din fotografii cu femei obişnuite, "care să aibă şi alte calităţi mai substanţiale decât măsura la rochie".

Revista germană Brigitte va folosi în fotografii cititoare ale publicaţiei care se înregistrează online sau membre ale echipei editoriale.

Noul concept va fi implementat de anul viitor şi este o reacţie la tendinţele reprezentărilor din mass-media.

"În spatele carierei de model stă ideea de a nu arăta femeia, ci un un model cu anumite măsuri.", a spus Andreas Lebert, co-editor al publicaţiei.

Specialiştii în psihologie sunt de părere că acesta este un pas important în schimbarea reprezentărilor nerealiste a imaginii corporale: "Sunt mai mulţi factori care generează disfuncţii ale nutriţiei, dar media este clar unul dintre cei mai importanţi".

Statisticile arată că în jur de 600.000 de persoane, cu vârste între 15 şi 35 de ani din Germania suferă de anorexie sau bulimie.

Luna trecută, publicarea unei fotografii cu un model feminin de 79 kilograme, în numărul pe septembrie al Glamour, a atras o avalanşă de felicitări şi comentarii laudative. Reprezentanţii revistei au sperat ca iniţiativa lor să fie începutul unei "revoluţii" contra prejudecăţilor legate de greutate. 

Mai multe articole despre:
Germania modă revista modele kilograme anorexie tendinţe