MENIU

O persoană a murit, iar trei au fost internate în spital în urma prăbuşirii unui plafon, la Oradea

Foto: anunt-gratuit.com
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Foto: Bihor online
Etajul în construcţie al unei clădiri din Oradea s-a prăbuşit
Un om a murit şi alţi trei sunt răniţi după ce o bucată din planşeul unei clădiri în construcţie din Oradea s-a prăbuşit
Imagini cu mall-ul prăbuşit din Oradea

Cel puţin 12 persoane au fost prinse sub dărâmături după ce o bucată din etajul unei clădiri în construcţie din centrul oraşului Oradea s-a prăbuşit. Un om a murit şi alţi trei au fost grav răniţi.

Zona a fost izolată de jandarmi. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Oradea. Unul dintre muncitori a fost operat, a declarat medic SMURD, Hadrian Borcea. Bărbatul a suferit multiple leziuni interne la nivelul abdomenului, ruptură de splină şi pancreas, a completat medicul. Ceilalţi doi au ajuns la spital într-o stare mai bună, unul cu fractură, celălalt cu o plagă, a mai spus Hadrian Borcea.

Muncitorii turnau o şapă de beton la etajul al doilea în momentul în care plafonul s-a prăbuşit sub greutarea betonului turnat. Lucrările au fost sistate. "Accidentul ar fi fost uşor de evitat dacă cei cinci membri ai echipei de tunare nu s-ar fi limitat să privescă la această operaţiune sub planşeu", a spus inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Liviu Lupea.

Potrivit lui Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor, persoana care a murit a fost lovită de o grindă.

Ancheta în acest caz a fost preluată de un procuror, a spus Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Construcţia se află în centrul civic al municipiului Oradea, o zonă foarte aglomerată. Viitorul mall se află în construcţie de aproape doi ani şi trebuia terminată din toamna anului 2008. Clădirea urma să aibă patru etaje şi o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi, urmând să adăpostească birouri, spaţii comerciale şi o parcare subterană.

Mai multe articole despre:
accident răniţi Oradea hală