MENIU

O persoană a fost lovită de fulger, iar mai mult zone din ţară se confruntă cu furtuni puternice şi grindină

Foto: wunderground.com

O persoană a fost lovită de fulger joi seară într-o localitate din Prahova, iar mai multe judeţe din ţară au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.

Potrivit lui Maghiar, o persoană a fost lovită de fulger în localitatea Albeşti-Paleologu din judeţul Prahova şi a fost transportată la spital.

Totodată, în Sinaia, un subsol a fost innundat, în judeţul Teleorman a fost afectate 3 gorspodării şi un pod de cale ferată, iar în Suceava un garaj, un subsol şi un pod de cale ferată au fost inundate.

Multe străzi din municipiul Roşiorii de Vede au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar în oraşul Zimnicea un copac a fost smuls din rădăcină de vântul puternic şi a căzut peste calea ferată, bocând circulaţia trenurilor.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în comuna Măldăieni. Potrivit primarului localităţii, Răduţ Carmil, grindina a distrus toate  culturile de pe raza comunei şi din imediata apropiere. Primarul a mai spus că a venit o viitură puternică şi pe râul Pratcov, care traversează localitatea, dar nu s-au înregistrat pagube datorită faptului că, de curând, a fost regularizat cursul acestui râu. În urma regularizării, râul are o adâncime de trei metri. "Dacă nu aveam Pratcovul regularizat, făceam ca în 2005, când au fost zeci de case inundate", a afirmat primarul.

Aproape toate străzile din Suceava au fost acoperite de apă în urma unei ploi torenţiale, iar la Iaşi vântul a smuls cărămizile de pe faţada unui bloc.

IGSU acţionează cu patru ofiţeri, 34 de subofiţeri, şapte maşini de intervenţie şi trei motopompe, a mai spus reprezentantul IGSU.

Mai multe articole despre:
Prahova ploaie furtuna precipitaţii afectat om fulger lovit