MENIU

O organizaţie americană publică două fotografii noi cu Fidel Castro, în care acesta pare sănătos

Foto: ifconews.org
Foto: ifconews.org

Fidel Castro, care a împlinit joi 83 de ani, pare în formă bună în două fotografii noi, datând din urmă cu aproximativ două săptămâni şi publicate pe site-ul organizaţiei americane Pastori pentru Pace, primită de liderul cubanez în timpul unui turneu pe insulă, relatează AFP.

Membrii acestei organizaţii, care "sfidează" embargoul american pentru a aduce ajutor umanitar în Cuba au fost primiţi de Fidel Castro în timpul unei vizite de nouă zile pe insulă, care s-a încheiat în 3 august, arată un comunicat al organizaţiei, publicat pe site-ul www.ifconews.org.

În cele două fotografii publicate, dintre care una în care Fidel Castro stă alături de fondatorul organizaţiei, Lucius Walker Jr, fostul şef al statului cubanez poartă o şapcă albastră şi o bluză de trening albă.

Cea de a 20-a caravană a Pastorilor pentru Pace a adus 115 tone de ajutoare umanitare în Cuba, potrivit comunicatului.

Tratată ca secret de stat, starea de sănătate a fostului preşedinte cubanez face adesea obiectul zvonurilor. Fidel Castro nu a mai avut nicio apariţie publică după intervenţia chirurgicală care l-a obligat să îi cedeze puterea fratelui său Raul, la sfârşitul lunii iulie 2006.

O expoziţie cu 83 de imagini cu Fidel Castro, printre care o fotografie făcută de fiul său, Alex, în urmă cu un an şi jumătate, s-a deschis miercuri la Havana, pentru a marca ziua de naştere a părintelui Revoluţiei Cubaneze.

Deşi s-a retras de la putere, Fidel Castro este în continuare prezent şi influent în Cuba, primeşte preşedinţi ai statelor prietene şi publică "reflecţii" publicate în presa locală şi pe internet.

Mai multe articole despre:
vizită aniversare Cuba Fidel Castro fotografii