MENIU

O nouă universitate particulară va funcţiona în Capitală, din octombrie 2010

Foto: upt.ro

O nouă universitate particulară, cu specializări printre care IT, inginerie electronică şi telecomunicaţii, va fi deschisă, în octombrie 2010, de Fundaţia "Lumina - Instituţii de Învăţământ", în sectorul 2 al Capitalei, informează reprezentanţii primăriei de sector 2.

Noua universitate, la care vor avea acces studenţi din toată Europa, îşi va deschide porţile începând cu anul şcolar 2010/2011, pentru 300 de studenţi. Potrivit reprezentanţilor primăriei sectorului 2, universitatea va începe procedurile de acreditare după ce va fi construit sediul.

Pe lângă specializările din domeniul tehnicii moderne, universitatea va avea şi facultăţi de Ştiinţe Economice şi de Relaţii Economice Internaţionale. Tot în cadrul universităţii va funcţiona un important centru de limbi străine, cu specializări pentru engleză, franceză, spaniolă, română şi limbi arabice.

"Lumina - Instituţii de Învăţământ" reprezintă un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private. Şcolile din cadrul grupului oferă servicii de educaţie pentru orice grupă de vârstă, de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Grupul a deschis două licee Internaţionale de Informaticăn în Bucureşti şi Constanţa, unde elevii urmează curriculum-ul românesc, şi The International Scool of Bucharest, unde este urmat curriculum-ul britanic.

Fiecare dintre instituţiile de învăţământ deschise până acum de Fundaţia Lumina cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar - preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

În prezent, în România sunt 109 universităţi, dintre care 53 particulare. În 2002, nu mai puţin de 32 de universităţi particulare au fost trecute în lichidare.