MENIU

O nouă replică a zguduit centrul Italiei miercuri noapte

Foto: RTV

Centrul Italiei a fost zguduit din nou miercuri noapte de o replică a cutremurului de luni dimineaţă. Magnitudinea a fost de 5,2 pe scara Richter, indică Centrul american de supraveghere geologică. Ultimul bilanţ al tragediei de luni a fost făcut public marţi seară: 272 de oameni au murit, iar peste o mie sunt răniţi.

Doliu în Italia. Familiile celor ucişi în cutremurul devastator de luni au început să-şi îngroape morţii. Funeraliile au loc în aer liber de teama unui nou seism. Echipele de salvare continuă să caute printre dărâmături supravieţuitori, dar din păcate dintre mormanele de moloz nu sunt recuperate decât cadavre.

Replicile, şi ele foarte puternice, depăşind în cele mai multe cazuri magnitudinea de 5 pe scara Richter fac aproape imposibilă o intervenţie cursivă din partea salvatorilor. Mai mult ele agravează bilanţul victimelor.

Prezent în regiunea Abruzzo, premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că circa 28.000 de oameni şi-au pierdut casele. 17.000 dintre ei locuiesc temporar în corturi puse la dispoziţie de autorităţi, iar restul s-au adăpostit la prieteni sau la hotel. Costurile pentru reconstrucţia zonei calamitate au fost estimate de Guvernul de la Roma la circa 3 miliarde de euro.