MENIU

O musulmană din Franţa a fost dată afară de la piscină din cauza costumului de baie

Foto: inajif.com

De la burka la burkini. Doar pentru doamnele musulmane! Este un constum de baie cu totul special pe care doamnele trebuie să-l poarte şi dacă ies pe plajă şi la piscină. O musulmană din Franţa însă, nu a fost primită la o piscină tocmai din cauza acestei ţinute. Burkini le acoperă doamnelor părul, trupul, mâinile şi picioarele complet.

Carole a fost foarte fericită când şi-a cumpărat burkiniul. Si-a făcut imediat o programare la piscină.

"Până acum nu am putut să merg cu copiii mei la piscină. Am găsit în sfârşit un costum de baie pentru femei musulmane dintr-un material potrivit pentru înot", a povestit ea.

Nu a sunat la piscină doar pentru programare. A fost chiar prevăzătoare şi a întrebat dacă va fi primită în costumul ei de baie musulman. Adiministratorii a două piscine au refuzat-o din start. Alţii, au spus că vor avea un răspuns după ce văd respectivul costum de baie.

"Am putut să intru de două ori la piscină, a treia oară am fost refuzată. Nu au mai vrut să accepte costumele de baie întreg", a mai spus Carole.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, a depus plângere la poliţie. I-a acuzat pe administratorii piscinelor de rasism. Slabe şanse însă să aibă câştig de cauză în instanţă. Chiar reşedintele Nicolas Sarkozy a interzis în Franţa îmbracamintea de tip burka, care lasa doar ochii la vedere.

Însă în Australia de exemplu, plajele sunt pline de femei cu burkini, ba chiar şi de salvamari-femeie care poartă astfel de costume.

Mai multe articole despre:
Franţa femeie piscină musulmană costum de baie