MENIU

O fetiţă din Sibiu îşi doreşte ca Moş Crăciun să îi aducă o copilărie lipsită de griji şi o trusă de pictură

Tablouri pictate de un băiat în vârstă de nouă ani, vândute cu 386.000 de dolari, în 25 de minute
O fetiţă săracă din Sibiu îşi doreşte ca Moş Crăciun să îi aducă o trusă de pictură

Copiii sunt cei care aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare sărbătorile de iarnă. Din păcate sunt mulţi copii pentru care sărbătorile de iarnă trec aproape neobservate, ca oricare altă zi. Fără pom de iarnă, fără daruri. Este şi povestea unei fetiţe de 13 ani din Sibiu care, de Crăciun, îşi doreşte o copilărie lipsită de griji.

Larisa este elevă în clasa a VI-a şi încearcă să găsească un refugiu în desen ca să uite de sărăcia lucie în care trăieşte. Locuieşte într-o cămăruţă întunecată şi sărăcăcioasă în care nu are gaz şi curent. Apa de băut o aduce de la un şantier.  Părinţii sunt bolnavi, iar în casă le intră lunar mai puţin de 300 de lei:  ajutorul social al mamei şi alocaţia fetiţei.

\"Mi-aş dori orice şi-ar dori orice copil. Apă în casă, curent, să nu te mai duci la oameni şi să ceri\", spune Larisa.

Tatăl Larisei munceşte cu ziua pe unde apucă. Alte ori strânge fiare vechi pe care le vinde. Când este în putere, mama Larisei munceşte. După două luni de muncă la un restaurant, a fost trimisă în şomaj.

Larisa merge la şcoală, iar notele ei sunt foarte bune. Pasiunea pentru pictură o face să îşi dorească o trusă de pictură profesională. Pe care, cu ajutorul lui Moş Crăciun poate o va avea.

Mai multe articole despre:
Moş Crăciun copii pictură Sibiu săraci daruri