MENIU

O femeie gravidă a murit în Spitalul din Moineşti după trei zile de travaliu

Moarte suspectă la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti. O gravidă în luna a opta a decedat după trei zile de travaliu. Familia femeii de 32 de ani îi acuză pe medicii că nu făcut nimic pentru salvarea acesteia. Medicii neagă însă acuzaţiile şi spun că decesul s-a produs din cauza unei embolii pulmonare.

"Am încercat să-i punem nişte întrebări: doamna doctor, nu ar fi fost mai bine dacă interveneaţi cu o cezariană? Nu, nu se putea face nimic. A spus că a încercat să-i menţină sarcina şi abia a doua zi să-i declanşeze naşterea", a declarat Elena Buşilă, cumnata decedatei.

"Cred că la Poliţie va trebui să mă adresez. După aceea o să vedem mai departe ce o să mai fie. Doctorii care au fost de gardă sunt vinovaţi", a precizat Neculai Domoş, soţul femeii.

"Examenul necroptic executat de medicul legist, examenul macroscopic, a stabilit ca diagnostic de deces embolia pulmonară", a declarat Maria Purcărin, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Moineşti.

"Am fost sesizaţi de Spitalul Moineşti despre faptul că la această unitate
medicală, la secţia de obstetrică-ginecologie, a decedat o tânăra de 32 de ani. S-a dispus efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului", a spus subinspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Cazul a fost raportat şi Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, care a declanşat propria ancheta. Comisia de anchetă aşteaptă rezultatul de la Institutul de Medicină Legală Iaşi. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a sesizat Ministerului Sănătăţii cazul de la Moineşti.