MENIU

O femeie din Vaslui a murit pentru că nu a fost diagnosticată corect la timp

Foto: RTV
O femeie de 62 de ani a murit după ce a fost plimbată o săptămână prin spital

O femeie de 62 de ani, din Vaslui a murit după ce a fost purtată de medici pe la mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă fără a primi un diagnostic clar

Familia acesteia acuză medicii că nu i-au acordat îngrijiri medicale şi tratament corespunzător şi au depus o plângere la poliţie. Femeia de 62 de ani s-a prezentat la medic la Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urmă cu două săptămâni, acuzând dureri de cap, vărsături şi ameţeli. Medicul neurolog care a consultat-o i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă. Bărbatul femeii susţine că  soţia sa a fost tratată superficial de medici, care i-au pus o perfuzie şi au lăsat-o să aştepte pe hol, zeci de minute.

"La spital i s-a pus perfuzie şi a fost trimisă pe hol, ca un animal, zeci de minute, cu perfuzia în mână. A fost văzută apoi de neurolog, care i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă. Se simţea din ce în ce mai rău, s-a dus la iar la medic şi au trimis-o la Secţia de Boli Infecţioase, pentru că voma. După câteva zile, iar a ajuns la neurologie şi tot aşa. Ultimul medic neurolog care a văzut-o şi care a şi internat-o a spus că a ajuns la spital prea târziu", a declarat marţi, Constantin Prişan, soţul femeii decedate. După ce a fost văzută de trei medici neurologi, care nu au putut stabili un diagnostic clar, abia cel de al patrulea neurolog la care a ajuns, i-a efectuat un examen tomografic, care a demonstrat că femeia suferise un atac cerebral. La câteva ore însă, starea femeii s-a agravat şi a murit.

"Niciunul din cei trei medici care au consultat pacienta nu au descoperit semne ale unei afecţiuni neurologice. Al patrulea medic însă a efectuat un examen tomografic şi a fost relevată existenţa unui accident vascular cerebral. În ciuda faptului că i-a fost administrat tratamentul corespunzător, pacienta a decedat după 12 ore de la internarea la Neurologie", a declarat marţi, dr. Carmen Rotaru, director medical în cadrul SJU Vaslui.

Aceasta nu a putut preciza dacă pacienta ar fi putut fi salvată în cazul în care i s-ar fi făcut mai devreme examenul Computer Tomograf susţinând că acesta nu este "un examen de rutină". Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au deschis dosar penal în acest caz, după ce familia decedatei, a depus o plângere.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui va demara propria anchetă şi va sesiza Colegiul Medicilor dacă va fi cazul.