MENIU

O femeie din Mureş, care nu cântăreşte mai mult de 30 de kilograme, sechestrată în casă de propria mamă

Foto: Realitatea TV
Deşi are 30 de ani şi nu cântăreşte mai mult de 30 de kilograme, o femeie este ţinută de luni de zile închisă în casă, dezbrăcată, pe podea, de către propria mamă.

Deşi are 30 de ani şi nu cântăreşte mai mult de 30 de kilograme, o femeie este ţinută de luni de zile închisă în casă, dezbrăcată, pe podea, de către propria mamă. Este povestea cutremurătoare a unei femei căreia cu numai câţiva ani în urmă viitorul părea să îi surâdă. Viaţa i s-a schimbat însă brusc când medicii au diagnosticat-o cu o gravă boală psihică şi au lăsat-o în grija mamei.

Acum şase ani, Imola a început să se comporte ciudat. Starea ei s-a degradat de la o zi la alta. Medicii i-au pus diagnosticul de tulburare de personalitate schizotipială. A fost internată de câteva ori la psihiatrie. Medicii au considerat de fiecare dată că poate fi externată şi lăsată în grija mamei, care spune că fata ei nu este bolnavă, ci este posedată de diavol.

Medicii de la Clinica de Psihiatrie spun că nu au avut nici un cadru legal prin care să o oblige pe fată să rămână internată şi spun că nu au putut face nimic să o împiedice să-şi facă singură rău.

Acum câteva zile, asistenţii sociali au aflat de starea femeii de la vecinii care nu mai suportau urletele care se auzeau din apartamentul celor două femei.

Femeia se află, în prezent, internată la secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal din Târnăveni. Asistenţii sociali încearcă să găsească acum o altă persoană care să o ia în îngrijire pe Imola.
Mai multe articole despre:
boală femeie Târnăveni