MENIU

O femeie din Marea Britanie a obţinut dreptul de a i se administra o doză letală

Foto: news.bbc.co.uk

O femeie din Bradford, Marea Britanie, care a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, a câştigat pe cale legală dreptul de a fi omorâtă.

Debbie Purdy, în vârstă de 46 de ani, va merge în Elveţia unde îşi va pune capăt zilelor, asistată fiind de soţul ei. Aceasta a făcut toate formele legale pentru a se asigura dinainte că după moartea sa, soţul ei, Omar Puente nu va fi judecat. În cazul în care această situaţie nu ar fi fost rezolvată pe cale legală, Omar Puenete ar fi riscat 14 ani de închisoare.

Debbie Purdy a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în martie 1995. De atunci ea este imobilizată la pat şi, treptat, a pierdut controlul braţelor. De-a lungul timpului, i s-a sugerat că ar putea mearge în Elveţia, unde ar putea primi o doză letală cu barbiturice, prescrisă de medicii de la controversata organizaţie Dignitas.

Până în prezent, peste 100 de britanici şi-au pus capăt zilelor în clinica Dignitas şi niciunul dintre cei care i-au asistat pe bolnavi nu a fost judecat în Marea Britanie. Motivul pentru care autorităţile britanice nu au acţionat din punct de vedere legal nu este clar nici până acum.
Mai multe articole despre:
deces diagnostic scleroză multiplă