MENIU

O femeie a intentat 300 de procese unui român timp de 11 ani de zile

foto: ux.brookdalecc.edu

Problemele de amor ale românilor din străinătate golesc vistieria Ministerului Justiţiei. Cele mai multe procese intentate de români în afara ţării sunt pentru pensie alimentară, divorţuri şi partaje. Multe dintre aceste procese se deschid pe chetuiala Ministerului Justiţiei care este obligat prin lege să asigure asistenţă dacă i se cere.

În orice proces care implică cetăţeni din mai multe state, intervine Ministerul Justiţiei care trimite acte şi face traduceri. După caz, Ministerul mai este nevoit să plătească şi avocaţii din străinătate în numele românilor implicaţi în procese.

200 de mame sau de taţi au ajuns în instanţe pentru a cere pensie alimentară. În total, 10.000 de lei au fost cheltuiţi cu traducerea şi transmiterea prin poştă a documentelor necesare în procese. Alţi 60 de cetăţeni din alte ţări au deschis procese pentru a trage la răspundere mamele sau taţii care se ascundeau în România. În aceste cazuri cheltuiala Ministerului Justiţiei a fost de 15.000 de lei.

Printre străini, există şi o ... procesomană. Femeia, în vârstă de 60 de ani, a deschis 300 de procese împotriva unui fost iubit din România. Dosarele au fost deschise încă din 1992 şi până acum, ministerul a plătit 50.000 de lei pentru ele. Nu doar amorezii au însă nevoie de ajutor juridic. 11 români s-au judecat cu firme din străinătate pentru că nu au fost plătiţi corespunzător. Acestea au fost deschise în Belgia, Franţa, Mare Britanie, Spania, Olanda, Cipru, Germania, Italia.

Mai multe articole despre:
traduceri avocaţi procese ministerul justiţiei