MENIU

O familie de români a murit în urma cutremurului din Italia

Foto: RTV

Trei români - tatăl, mama şi fiul acestora - au murit în cutremurul care a devastat provincia Abruzzo, din centrul Italiei, potrivit agenţiei italiene de presă Adnkronos. Se pare că numărul românilor morţi în urma cutremurului ar fi ajuns la patru, dar informaţiile nu au putut fi confirmate de Ministerul de Externe.

Trupurile celor trei au fost scoase de sub dărâmăturile unei clădiri din localitatea San Demetrio, potrivit sursei citate. Anunţul a fost făcut de preşedintele districtului Aquila, Stefania Pezzopane, primul oficial care face o declaraţie în legătură cu moartea unor cetăţeni români în acest dezastru.

San Demetrio este o mică localitate din districtul Aquila, unde trăiesc circa 1.700 de oameni. Aceasta a fost puternic lovită de cutremurul care s-a produs noaptea trecută. Informaţia privind moartea celor trei români nu a putut fi verificată din alte surse.

Potrivit presei italiene, numărul victimelor române înregistrate în urma seismului din Italia a ajuns la patru. O fetiţă româncă ar fi murit la Aquila, în urma cutremurului din regiunea italiană Abruzzo, a informat luni un site religios.

Deocamdată, autorităţile române nu au putut confirma aceste informaţii. Ministerul român de Externe nu are informaţii oficiale despre cetăţeni români victime ale cutremurului din Italia.

Ambasada română este în contact cu autorităţile locale, asociaţiile de români si parohiile româneşti, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din Italia, a precizat MAE. În acelaşi timp, MAE le-a cerut românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza cutremurului să contacteze misiunile României în Italia. Numărul de urgenţă al ambasadei este 0039 345 230 24 89, însă MAE precizează că pentru moment comunicaţiile se desfăşoară cu dificultate.

Potrivit Ministerului român de Externe, în Abruzzo se află aproximativ 20.000 de români.