MENIU

O doctoriţă de familie a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă

Foto: NewsIn

Un medic de familie este anchetat de Casa Judeţeană de Pensii Bacău după ce a refuzat să meargă la domiciliul unui bolnav. O bătrână imobilizată la pat a cerut medicului din localitate să vină la ea, pentru un consult şi o reţetă care să o scape de durerile foarte mari. Doctoriţa a refuzat, însă, câteva zile la rând să răspundă solicitării.

Femeia suferă de ciroză hepatică decompensată şi nu se poate deplasa. Durerile mari din ultimele zile au determinat-o să apeleze la medicul de familie.

Disperaţi oamenii au chemat salvarea, sperând că aşa vor obţine reţeta dorită.

"Familia a refuzat internarea. Ar fi dorit o reţetă pentru a urma un tratament la domiciliu, în competenţele personalului medical cu asistentă nu intră eliberarea de reţete acest lucru fiind un apanaj al medicului", a declarat dr. Adrian Colibaba, director SJA.

Însă medicul de familie în loc să fie pe teren, aşa cum prevedea programul, era acasă şi făcea curăţenie în grădină.

Nici măcar la insistenţele reporterilor medicul nu a vrut să meargă la domiciliul bătrânei.

"Asta hotărăsc eu şi nu în prezenţa dv. Acum dv sunteţi în program de teren şi ar trebui să mergeţi la bolnav. Asa hotărăsc eu, bine!", a spus doctoriţa.

Săteni spun că nu este însă prima dată când doctoriţa refuză să meargă la pacienţi.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bacău a declanşat o anchetă. Dacă va fi găsită vinvată doctoriţa riscă să fie sancţionată.