MENIU

O companie imobiliară din România se orientează spre vânzarea de case pentru românii din Spania

Foto: askmen.com

Companie din România, cu sediul în Spania, vând case în România, pentru români din Spania. Este ultima ofertă a unei firme din Sibiu care a rămas fără comenzi în ţară şi s-a gândit că ar avea mai mult succes printre românii care muncesc in Spania.

Printre potenţialii clienţi, părerile sunt împărţite. Unii cred că preţul apartamentelor este avantajos: "În ţară, preţul de 30.000-35.000 de euro e foarte mult pentru un muncitor care la ora actuală, în criză mondială. Vă daţi seama că nu poate să cumpere aşa ceva".

Oferta nu se opreşte însă aici. Potenţialul client poate deveni, în acelaşi timp şi muncitor pe şantierul propriei locuinţe. "Având în vedere că foarte mulţi oameni în momentul ăsta îşi doresc să se întoarcă acasă, mulţi dintre ei rămân fără loc de muncă aici în Spania, pentru aceşti oameni oferim posibilitatea de a se întoarce acasă cu loc de munca şi locuinţă", a declarat Nicu Dendiu, patronul firmei de construcţii românească din Madrid.

Dacă ar accepta să revină în ţară, un constructor calificat poate câştiga un salariu de aproximativ 800 de euro. Sunt bani mai puţini, comparativ cu Spania, dar şi cheltuielile sunt mai mici, aşa că la sfârşit de lună este posibil să rămână cu mai mulţi bani în buzunar.