MENIU

O companie din Buzău reciclează anual 50.000 de tone de aparate electronice

Foto: .ps2.ro

Un aer mai curat şi profit acceptabil pe timp de criză. Totul din reciclarea aparatelor electronice şi electrocasnice. În primele 7 luni de funcţionare, o firmă din Buzău, cel mai mare reciclator de aparate electronice şi electrocasnice din România, a scos din deşeuri aproximativ 5 mii de kilograme de freon.

Acest agent frigorific ar fi generat în atmosferă o cantitate de 30 de mii de tone de dioxid de carbon, nociv stratului de ozon. Poluarea la o asemenea scară mai poate fi produsă de gazele de eşapament emanate de o maşină care parcurge 150 de milioane de kilometri.

Platforma firmei este amplasată la aproximativ 2 kilometri de Buzău şi are 40 de angajaţi. Fabrica are o capacitate de procesare de peste 50.000 de tone de deşeuri, de echipamente electrice şi electronice pe an, de trei ori mai mult decât cantitatea colectată în România în 2008.

Compania din Buzău deţine unica instalaţie din România, capabilă, în numai o oră, să recicleze peste 50 de frigidere şi aparate de aer condiţionat.

Compania buzoiană reciclează în prezent de la frigidere, televizoare şi calculatoare, până la cuptoare cu microunde sau imprimante.

Mai multe articole despre:
deşeuri reciclare aer cod verde