MENIU

O comisie a CSM este aşteptată la Tribunalul Dolj

foto: RTV

O comisie a Consiliului Superior al Magistraturii este aşteptată să sosească la Craiova. Aceasta va verifica modul în care magistraţii au soluţionat cererea lui Serghei Gorbunov de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea.

Opt dintre şefii Tribunalului Dolj, Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi Tribunalul Braşov au fost convocaţi la Bucureşti joi dimineaţă. Au petrecut ore în şir în faţa membrilor CSM şi au răspuns întrebărilor despre modul în care a fost instrumentat cazul Gorbunov. Declaraţiile acestora au fost secrete, iar presa a fost rugată să părăsească sala de şedinţă pe parcursul audierilor. În cazul neregulilor făcute de procurori concluziile n-au fost greu de tras, aşa că după nici două ore a fost anunţat verdictul.

"Având în vedere că se impune audirea unor noi persoane în ceea ce priveşte Tribunalul Dolj, secţia pentru judecători a hotărât amânarea analizării aspectelor manageriale de la această instanţă pentru data de miercuri, 11 februarie", a precizat preşedintele CSM, Virgil Andrieş.

Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj nu a atacat această decizie. Tribunalul Braşov a fost instanţa de executare în cazul Serghei Gorbunov şi a decis condamnarea la 15 ani de închisoare a acestuia. 

Tot joi, CSM a revocat din funcţie doi magistraţi de la Tribunalul Braşov.