MENIU

O cisternă încărcată cu GPL a luat foc pe DN1, în Prahova, în urma unui accident

Foto: tribuna.ro

O cisternă încărcată cu GPL a luat foc miercuri, pe DN1, în apropierea localităţii prahovene Puchenii Mari, în urma unui accident rutier soldat cu rănirea şoferului unui autoturism. Incendiul a fost stins de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, încărcătura urmând a fi transbordată într-o altă cisternă.

"Pompierii au stins incendiul izbucnit la compartimentul motor al cisternei încărcate cu GPL, combustibilul urmând a fi transbordat într-o altă cisternă pe care am solicitat-o la locul incidentului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Raluca Neacşu.

Cisterna răsturnată pe carosabil era încărcată cu 7 tone de gaz petrol lichefiat şi aparţine unei societăţi comerciale din Bucureşti. "În timpul incidentului, autocamionul a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan, de aici fiind descarcerată o persoană. Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Ploieşti", a mai declarat Raluca Neacşu.

Accidentul s-a produs din vina conducătorului autoturismului, care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, acroşând autocisterna, au anunţat reprezentanţii Infotrafic.

"Nu există pericol de explozie. Cisterna era încărcată cu GPL. Această cisternă s-a răsturnat. Am primit informatii  de la Dispeceratul DN1 Prahova că din butelie ar ieşi flacari, dar din ultimele informaţii pe care le-am primit nu exista pericolul unei explozii. Pompierii au ajuns la faţa locului. Apelul pe 112 a venit in jurul orei 19.36. Este blocată circulaţia pe DN1, le recomandam conducătorilor auto să circule pe DN1A", a declarat, Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic.

"Din informaţiile pe care le avem noi este vorba despre o cisternă încărcată cu GPL, care s-a răsturnat. În momentul de faţă noi ştim că a luat foc. Este vorba şi despre o victimă. O persoană încarcerată a fost preluată de ambulanţă SMURD şi trimisă la Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti. Zona este securizată, alte victime nu  avem decât conducatorul Loganului. În momentul de faţă noi avem patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi ambulanţa SMURD care a venit la locul evenimentului pentru a transporta victima şi a-i acorda primul ajutor medical calificat", a declarat Raluca Neacşu, purtător de cuvânt ISU Prahova.

Circulaţia a fost deviată astfel:
-   autovehiculele care vin dinspre Ploieşti pe DJ140 prin localitatea Odăi;
- autovehiculele care vin dinspre Bucureşti pe DJ139 prin localitatea Pietroşani.

Le recomandăm conducătorilor auto să circule pe DN1A, prin Buftea, informează Infotrafic.

Mai multe articole despre:
explozie accident DN1 Prahova cisternă SMURD GPL ISU