MENIU

Numeroase staruri au murit în urma unor supradoze de medicamente

Foto: Realitatea. Net

Stop cardiac, o explicaţie greu de digerat pentru o lume întreagă. Multora nu le vine să creadă că regele pop a murit în urma unui stop cardiac la doar 50 de ani. O primă speculaţie: o supradoză de Demerol, un calmant puternic asemănător morfinei. Michael se pregătea pentru un concert maraton, care l-ar fi supus unui efort peste puterile sale. Şi totuşi chiar la începutul acestei luni afirma că este în cea mai bună formă.

Era oare adevărul, este întrebarea de pe buzele tuturor. Se pare că nu. Potrivit unei surse din cadrul centrului medical UCLA, unde a fost transportat de urgenţă starul, acesta s-ar fi prăbuşit fără suflare după o injecţie cu Demerol. Presa de peste ocean scrie chiar că de câteva luni Michael lua o serie întreagă de calmante. Avocatul familiei Jackson, Brian Oxman a declarat unui post de televiziune american că regele pop se pregătea astfel pentru revenirea pe scenă.

Michael Jackson nu ar fi primul star căzut în capcana abuzului de medicamente. Un alt caz celebru este cel al regelui rock'n'roll. Faptul că Elvis Presley lua medicamentele ca pe bomboane nu era un secret pentru nimeni. Pe 16 august 1977 însă acest joc periculos i-a fost fatal.

Decesul frumoasei actriţe Marilyn Monroe în 1962 a ridicat şi el o mulţime de întrebări. Oficial a fost vorba de o sinucidere, neoficial însă mulţi experţi au fost de părere la acea vreme că vedeta ar fi luat din greşeală o supradoză de somnifere.

Tânărul actor australian, Heath Ledger este cea mai recentă victimă a medicamentelor. El a fost găsit fără suflare pe 22 ianuarie 2008 în apartamentul său din Manhattan. A murit la doar 28 de ani din cauza unui amestec letal de calmante, analgezice şi somnifere.

Lista celor care au sfârşit în urma supradozelor de medicamente este foarte lungă. Anna Nicole Smith, Judy Garland sau Robert Walker sunt doar câteva nume mari trecute în eternitate din cauza unor greşeli ce puteau fi evitate.