MENIU

Numărul persoanelor refugiate din Pakistan se apropie de un milion

Foto: timesofmalta.com

Numărul civililor obligaţi să se refugieze din calea luptelor din Pakistan în ultimele două săptămâni aproape a atins un milion, a anunţat ONU, care se pregăteşte să mobilizeze un ajutor masiv în acest sens, relatează AFP.

În data de vineri 15 mai, mai mult de 987.000 de persoane erau înregistrate ca refugiaţi începând din 2 mai, a spus un purtător de cuvânt al Înaltului comisariat al ONU pentru refugiaţi, William Spindler.

Numărul persoanelor refugiate pare să nu scadă, a precizat el, adăugând că numărul total al persoanelor se ridică acum la 1,5 milioane. Acest nou aflux se adaugă celor circa 500.000 de persoane refugiate deja înainte de această ofensivă, provenind din zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul, unde armata luptă din 2002 cu talibanii pakistanezi, afgani şi militanţii străini al-Qaida.

Potrivit Înaltului comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Gueterres, în prezent în Pakistan, "criza ar putea destabiliza considerabil populaţiile afectate", dacă nu va fi mobilizat imediat un ajutor masiv.

Mai multe articole despre:
Pakistan ONU refugiaţi ajutor lupte frontieră