MENIU

Numărul de bănci închise în SUA de la începutul anului a ajuns la 140, după şapte noi falimente

Federal Bank of California / FOTO: szone.us

Federal Bank a fost cea mai mare bancă închisă vineri, având active de 6,1 miliarde dolari şi depozite de la clienţi de 4,5 miliarde dolari, potrivit FDIC. De asemenea, Imperial Capital Bank avea active de 4 miliarde dolari şi depozite de 2,8 miliarde dolari.

Încă 7 bănci din Statele Unite au fost închise de autorităţile de reglementare, ridicând numărul falimentelor din acest an la 140, de peste cinci ori mai mult decât în întregul an 2008, iar agenţia ce administrează schema de garantare a depozitelor se aşteaptă la noi falimente, potrivit Bloomberg.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), agenţie care administrează schema de garantare a depozitelor în SUA, a anunţat că şapte bănci din şase state americane, cu active totale de 14,4 miliarde dolari, au fost închise vineri.

Două din bănci sunt din California: Federal Bank of California şi Imperial Capital Bank. Celelalte cinci bănci închise vineri sunt Peoples First (cu sediul în Panama City, Florida), New South Federal (Irondale, Alabama), Independent Bankers\' (Springfield, Illinois), RockBridge Commercial (Atlanta) şi Citizens State (New Baltimore, Michigan).

Federal Bank a fost cea mai mare bancă închisă vineri, având active de 6,1 miliarde dolari şi depozite de la clienţi de 4,5 miliarde dolari, potrivit FDIC. De asemenea, Imperial Capital Bank avea active de 4 miliarde dolari şi depozite de 2,8 miliarde dolari.

Falimentele anunţate vineri vor reprezenta pentru FDIC costuri de 1,8 miliarde dolari, potrivit agenţiei.

În prima parte a acestei săptămâni, FDIC şi-a majorat bugetul pe 2010 cu 56%, la 4 miliarde dolari, pentru a face faţă situaţiei anul viitor, când se aşteaptă la noi falimente. De asemenea, personalul agenţiei va creşte cu peste 1.600 de angajaţi, de la 7.010 în prezent la 8.653.

Bugetul pe 2010 \"va asigura că suntem pregătiţi să facem faţă chiar şi unui număr mai mare de închideri de bănci anul viitor, în caz de nevoie\", a afirmat preşedintele FDIC, Sheila Bair, într-un comunicat.

Cele 140 de falimente bancare din acest an marchează cel mai înalt nivel din 1992, când a avut loc criza \"creditelor şi economiilor\", iar analiştii se aşteaptă la noi închideri de bănci.

Cea mai mare bancă regională declarată falimentară în acest an este Colonial Bank, ale cărei active însumau 25 miliarde dolari. De al începutul actualei crize, cel mai mare faliment bancar a fost cel al Washington Mutual, din septembrie 2008, când deţinea active de 307 miliarde dolari.

 

Mai multe articole despre:
bănci