MENIU

Numărarea voturilor anulate din ţară s-a încheiat. Băsescu are cele mai multe voturi

Traian Băsescu îşi măreşte la o săptămână după alegeri zestrea de voturi

Biroul Electoral Central (BEC) a terminat duminică după-amiază examinarea voturilor anulate după scrutinul din 6 decembrie. Traian Băsescu a obţinut 1169 de voturi în plus, iar Mircea Geoană 968. Au mai rămas de numărat 863 de voturi din străinătate.

După aproape două zile de numărat, membrii Biroului Electoral Central (BEC) au încheiat numărătoarea tuturor voturilor anulate din ţară, informează Impact News.  În urma analizei acestora - impusă vineri de Curtea Constituţională, în urma unei contestaţii a PSD - s-au mai descoperit încă 1169 de voturi valabile în favoarea candidatului susţinut de PD-L, Traian Băsescu, în timp ce pentru pesedistul Mircea Geoană, membrii BEC au mai găsit 969 de buletine de vot ştampilate în dreptul numelului său. Au mai rămas de examinat 863 de voturi anulate din străinătate, operaţiune care se va desfăşura luni, până la ora 15.00 termenul impus de Curtea Constituţională pentru încheierea operaţiunii.

Numărul voturilor declarate nule în turul doi al alegerilor prezidenţiale se ridică la 138.476. Dintre acestea, până acum 2135 au fost \"recuperate\".

Citesţe şi Unul din capetele de acuzare ale PSD a picat. Vezi care sunt celelalte trei! .