MENIU

Noul director de la Aeroportul Otopeni a fost trimis în judecată în 2008, pentru schimb de terenuri

Noul director numit în astăzi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, la conducerea Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, a fost trimis în judecată în 2008 pentru un prejudiciu de patru milioane de euro în urma unui schimb de terenuri.

"Am auzit că a fost trimis în judecată, dar este răspunderea PSD. Nu pot să decid în legătură cu semnele de întrebare, iar cei care l-au propus cred că au făcut analizele. Eu m-am uitat la CV şi este un om calificat", a declarat Radu Berceanu.

Ciobanu a a explicat că trimiterea lui în judecată a fost făcută în baza unei decizii care nu a fost luată de el în calitate de director general, ci de Adunarea Generală a Acţionarilor şi de Consiliul de Administraţie al aeroportului internaţional "Aurel Vlaicu" (Băneasa n. red.).
"Primul procuror a dat neînceperea urmăririi penale în primă fază, al doilea procuror nu a luat nicio decizie, iar al treilea a spus să mă trimită în judecată. Aşteptăm să înceapă procesul şi să se termine", a declarat Ciobanu.  
Procurorii DNA îl acuză pe Sorinel Ciobanu, alături de alte cinci persoane, că a adus societăţii un prejudiciu  aeroportului Băneasade peste patru milioane de euro, după ce a aprobat un schimb de terenuri între aeroport şi o persoană fizică, prin care a primit un teren în Voluntari în locul unuia cu aceeaşi suprafaţă, în zona Băneasa.