MENIU

Noua taxă auto va scădea, iar cei care au plătit taxa triplă şi-ar putea recupera banii, a anunţat ministrul Mediului

Foto: telegrafonline.ro
Ministrul Mediului a precizat că taxa auto va scădea cu toate că va fi calculată în funcţie de aceleaşi elemente ca şi până acum

Ministerul Mediului renunţă la triplarea taxei de poluare auto, urmând ca aceasta să fie diminuată printr-o nouă ordonanţă de urgenţă, iar cei care au plătit taxa triplă ar putea să-şi recupereze banii, a declarat, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Nicolae Nemirschi a declarat, într-o conferinţă de presă, că în Guvern va intra o Ordonanţă de Urgenţă care să modifice propunerile anterioare referitoare la taxa de mediu.

Ministrul Mediului a precizat că taxa auto va scădea cu toate că va fi calculată în funcţie de aceleaşi elemente ca şi până acum, adică în funcţie de gramele de dioxid de carbon eliminate de autoturism şi de capacitatea motorului. 

Totuşi, coefiecienţii de calculare ai taxei se vor schimba, astfel că va fi eliminată triplarea taxei care a avut loc, până în prezent. Ministrul Mediului nu a eliminat nici posibilitatea de a le da banii înapoi celor care au fost obligaţi să plătească taxa triplată.

În plus, el a precizat că cei care au avut maşini aduse din străinătate, până la data de 15 decembrie, dar nu au reuşit să-şi plătească taxa, ar putea fi păsuiţi. "În perioada următoare va trebui să obţinem şi avizul UE", a precizat Nemirschi.

Mai multe articole despre:
taxa auto taxă de mediu Nicolae Nemirschi