MENIU

Nouă suspecţi în cazul jafurilor din Constanţa au fost arestaţi

Foto: renasterea.ro

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit să-i prindă pe autorii celor trei jafuri comise în Năvodari şi Constanţa începând cu luna iunie. Cei nouă indivizi, cinci din Medgidia şi patru din Mihail Kogălniceanu, au fost fost săltaţi din paturi de trupele DIAS.

În acelaşi timp au avut loc percheziţii, în zece localităţi, printre care şi domiciliile suspecţiilor. Anchetatorii deţin probele că cei nouă arestaţi au fost autori şi complici în jafuri.

Anchetatorii deţin probele că cei nouă arestaţi au fost autori şi complici în jafuri. Este vorba despre Vasile Petru, Stoian Zăguranu, Marius Nicolae, Gheorghe Bărbat, Cătălin Petre, Leonte Chiriac şi Mirela Călin.

Anchetatorii au folosit imaginile surprinse de camerele video aflate la benzinăria de vizavi de ultima casă de schimb jefuită, pentru a-i identifica pe autori.

După ce au jefuit casa de schimb din Medgidia, unde principalul suspect a fost Marius Nicolae, hoţii au acţionat din nou. Următoarea lovitură a fost într-un magazin de bijuterii, în 3 iulie, când două persoane mascate le-au ameninţat pe vânzătoare cu o sabie şi un pistol şi au reuşit să fure câteva kilograme de aur.

În data de 30 iulie 2009, o casă de amanet din centrul Constanţei, a fost jefuită. Lovitura a durat un minut şi treizeci de secunde. Hoţii au luat 11.000 de lei şi mai multe plicuri cu bijuterii şi au dispărut.

Ultimul jaf a fost pe 20 august 2009 la o casă de schimb valutar. Doi bărbaţi cu cagule şi înarmaţi cu un pistol au reuşit să fure 1.500 de dolari, 1.000 de euro şi peste 30.000 lei.