MENIU

Nouă salariaţi din zece plătesc rate lunare la bancă, jumătate dintre aceştia având şi restanţe

Foto: oron.ro

Românii sunt datori vânduţi. Ei s-au lăsat vrăjiţi de mirajul creditelor pe care băncile le-au oferit uşor acum o jumătate de an. Criza financiară i-a prins însă pe picior greşit şi mai mult de jumătate dintre cei care au credite, au şi restanţe.

Astfel, nouă salariaţi din zece plătesc rate lunare la bancă. Mai grav este că jumătate dintre ei au şi restanţe, pentru că dobânzile au crescut excesiv.

Cele mai multe datorii le au bucureştenii. Potrivit Băncii Naţionale a României (BNR), aceştia au în total restanţe de 170 de milioane de euro. E adevărat, unul dintre motive este şi faptul că, tot ei au şi cele mai multe credite la bănci – peste 18 miliarde de euro.

Cât priveşte situaţia datornicilor din ţară, braşovenii au şi ei probleme cu plata la timp a ratelor la bănci. Datoriile lor la instituţiile de credit însumează aproape 33 de milioane de euro.

Imediat după ei se poziţionează bihorenii, unde restanţele bancare depăşesc 25 de milioane de euro. Datorii la fel de mari au şi locuitorii din Timiş şi Cluj.

Potrivit BNR, cele mai multe restanţe sunt la creditele în lei, acestea totalizând echivalentul a peste 400 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
români BNR bănci bani datorii credite restanţe