MENIU

Norica Nicolai: România este vulnerabilă în faţa atacurilor reţelelor de crimă organizată din ce în ce mai agresive pe timp de criză

<descriere>

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai atrage atenţia că România este extrem de vulnerabilă la atacurile reţelelor de crimă organizată care profită şi devin din ce în ce mai agresive în timpul crizei financiare.

Norica Nicolai a organizat împreună cu colegul său italian, Pino Arlacchi, un seminar intitulat \"Crima şi criminalii pe timp de criză în Europa şi în lume\" în cadrul căruia a  insistat pe nevoia adaptării imediate a instrumentelor de lupta împotriva unui fenomen care ia amploare, care evoluează şi se adaptează extrem de uşor noilor tehnologii.

\"Instituţiile europene trebuie sa-şi adapteze politicile de luptă împotriva crimei organizate pentru că fenomenul Dubai se poate oricând manifesta intr-o Europă din ce in ce mai vulnerabilă în faţa unui flagel care devine simbiotic cu societatea\", a susţinut Nicolai.

Eurodeputatul român a explicat că România este la confluenţa de interes a unor grupări de crimă organizată care pot deveni extrem de periculoase pe fondul actualei crize financiare si pot anula eforturile autorităţilor de redresare economică.

Norica Nicolai a afirmat că România este la fel de expusă atacurilor reţelelor de crimă organizată ca oricare dintre capitalele europene şi că este necesară o adaptare rapidă a metodelor de luptă la noile provocări ale globalizării.

\"Din păcate, crima organizată face parte din viaţa socială, economică şi politică, iar dificultăţile recesiunii economice oferă condiţii excelente pentru cei care activează în afara legii\", a mai adăugat Norica Nicolai.

Seminarul organizat la iniţiativa celor doi europarlamentari, membri ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, a reunit specialişti în domeniu, de la mai multe universităţi europene, care au explicat noile mecanisme de manifestare a crimei organizate.

Vorbitorii au oferit exemple de la aşa numita criminalitate tradiţională: prostituţie, trafic de droguri şi de arme până la criminalitatea cibernetică, financiară sau chiar din zona industriei materialelor reciclabile.

Mai multe articole despre:
crimă organizată Norica Nicolai