MENIU

Nokia reduce producţia în Finlanda, din cauza scăderii cererii pe piaţa de profil

Foto: mobitechworld.co.cc

Producătorul de telefoane mobile Nokia a anunţat miercuri că va reduce producţia fabricii sale principale din Salo, Finlanda, în contextul scăderii cererii pe piaţa de profi.

Compania plănuieşte să reducă costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) şi a anunţat că va continua să taie cheltuielile operaţionale.

Nokia va disponibiliza temporar toţi cei 2.500 de angajaţi ai fabricii din Salo, prin rotaţie. Astfel, aproximativ 20-30% din angajaţi vor fi diponibilizaţi în acelaşi timp.

Analiştii estimează că vânzările pe piaţa de profil ar putea scădea cu aproximativ 18% în intervalul ianuarie-martie, în timp ce Nokia ar putea afişa cele mai slabe rezultate trimestriale din  ultimii şapte ani, potrivit unui sondaj Reuters.

Cifra de afaceri a unităţii principale a Nokia ar putea scădea cu 31%, afectând profitul grupului, în timp ce profitul operaţional de bază este aşteptat să scadă cu 65%, faţă de anul trecut.Compania finlandeză este prezentă şi pe piaţa românească, unde deţine o fabrică la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.
Mai multe articole despre:
Finlanda producţie Nokia disponibilizări