MENIU

Noii cumpărători de maşini vor prefera tot automobilele ieftine, potrivit unui raport Raiffeisen

Foto: smart-carbuying.com

Vânzările de maşini noi din România vor continua să fie devansate de exporturile de autoturisme şi e de aşteptat ca potenţialii cumpărători noi să prefere maşinile ieftine, atât timp cât perspectiva economică negativă persistă, se arată într-un raportul lunar publicat, de Raiffeisen Bank.

"Sunt două elemente cheie care caracterizează industria auto pe termen scurt. Este vorba de cererea internă scăzută, care va continua să pună presiune pe vânzările autohtone de maşini, precum şi de creşterea temporară a cererii externe, stimulată de schemele existente în ţările din Europa de Vest", susţin analiştii Raiffeisen Bank.

Costurile mari ale creditării diminuează, de asemenea, posibilităţile familiilor româneşti de a-şi cumpăra maşini noi. În plus, analiştii Raiffeisen Bank consideră că perspectiva investiţiilor în sectorul auto românesc ar trebui să rămână incertă în 2009, în condiţiile în care cele mai multe companii adoptă strategii de supravieţuire, schimbându-şi orientarea de la strategii de extindere la cele de control al costurilor.