MENIU

Noi victime ale războiului drogurilor în Mexic

Foto: RTV

Războiul drogurilor face noi victime în Mexic. 13 oameni au murit în mai multe atacuri, produse în ultimele zile la graniţa cu Statele Unite. Zona este recunoscută pentru activitatea intensă a traficanţilor de stupefiante.

Şase bărbaţi, inclusiv un fost poliţist, au fost împuşcaţi de necunoscuţi în patru incidente separate la Ciudad Juarez, în apropiere de orăşelul El Paso, din Texas. Câteva ore mai târziu, atacatori mascaţi au ucis cinci tineri în faţa unei case. Aveau între 16 şi 20 de ani. Încă doi bărbaţi au fost omorâţi în condiţii suspecte.

Autorităţile mexicane spun că atacurile poartă amprenta reţelelor de crimă organizată, dar deocamdată nu au suspecţi şi nu s-au operat arestări. Anul acesta, peste 800 de oameni au fost ucişi la Ciudad Juarez, cifră record pentru violenţele legate de droguri. La nivelul întregii ţări s-au înregistrat 11.000 de victime în ultimii trei ani. Cu toate acestea, săptămâna trecută parlamentul din Mexic a adoptat o lege, care permite deţinerea unei mici cantităţi de droguri, inclusiv heroină şi cocaină, doar pentru uz personal.

Mai multe articole despre:
Mexic droguri stupefiante traficanţi