MENIU

Noi cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în Suceava, Timiş şi Sibiu

Totalul cazurilor confirmate înregistrate până în acest moment este de peste 4.200

O femeie din judeţul Timiş diagnosticată cu virusul A/H1N1 este izolată la terapie intensivă, la Suceava au mai fost depsitaţi cu gripă nouă doi medici şi un asistent, iar în judeţul Sibiu, cursurile la o clasă din Avrig au fost suspendate din cauza gripei noi.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 în cazul a şase persoane din judeţ, dintre care doi medici, un asistent şi un bărbat cu boli cronice asociate, internat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Unul dintre medici şi asistentul sunt din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, iar celălalt medic lucrează la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Virusul A/H1N1 a fost confirmat şi la un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu boli cronice asociate, care este internat în secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, aflat sub tratament de susţinere şi cu antivirale. Gripa nouă a mai fost confirmată în judeţul Suceava la un preşcolar, care în prezent are o evoluţie bună a simptomatologiei şi la un bărbat în vârstă de 26 de ani din Fălticeni.

Potrivit DSP, în judeţul Suceava au fost vaccinate peste 2.600 de persoane care lucrează în unităţile sanitare.  În judeţ au fost primite 29.500 de doze de vaccin gripal pandemic, fiind distribuite până în prezent la unităţile din judeţ 16.200 de doze.

Şi în judeţul Timiş o femeie este internată la terapie intensivă. Pacienta are 34 de ani, este din Timişoara şi suferă şi de afecţiuni pulmonare. \"Pacienta a ajuns cu insuficienţă respiratorie gravă, a fost necesară intubarea ei chiar în serviciul unităţii de primire a urgenţelor, ea fiind ventilată mecanic de la momentul internării şi până în prezent”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Octavian Creţu.

În judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică a decis să suspende cursurile la clasa a VIII-a de la Şcoala \"Gheorghe Lazăr\" din oraşul Avrig, după ce o elevă de 14 ani a fost confirmată cu virusul A/H1N1, a anunţat instituţia. Elevii acestei clase vor reveni la şcoală după vacanţa de iarnă, timp în care sala de clasă va fi dezinfectată.

Tot pe 10 decembrie au mai fost depistate, la Sibiu, alte trei cazuri de gripă porcină. Este vorba despre un student la Facultatea de Teologie, de 21 ani, care este internat la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde primeşte tratament cu antivirale, şi două femei, de 31 şi 39 ani, ambele fiind izolate la domiciliu. Până acum, în judeţul Sibiu au fost confirmate 67 de cazuri de gripă nouă.