MENIU

Nicușor Dan a prezentat episodul 2 din caracatița Pandele-Firea: ”Principalul criteriu de angajare la Primăria Capitalei este să fii naș, fin”

Nicușor Dan, candidatul PNL - USR PLUS la Primăria Capitalei a prezentat, vineri, un nou episod cu rudele și prietenii Gabrielei Firea și ai soțului acesteia - Florin Pandele, angajați în administrația bucureșteană. Nicușor Dan a precizat că numele celor care au fost angajați pe alte criterii decât performanța i-au fost furnizate de oameni din primărie, deranjați de acest aspect.

”Vă prezint astăzi epidodul doi al caracatiței Pandele - Firea. Multe dintre aceste nume ne-au fost furnizate de oameni din primărie care sunt deranjați că în Primăria Capitalei de accede pe alte criterii decât performanța. Principalul criteriu este să fii naș, fin, partener de afaceri. Nu e de mirare că nu au fost în stare să ia fonduri europene și să dea apă caldă bucureștenilor.

Începem cu personaje care au probleme penale. Consilierul pentru infrastructură al primarului: Marius Coajă, condamnat cu suspendare pentru furt. Directorul Mirela Iorcuță, care are un al nume după căsătorie, a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Ea a fost angajată în madatul lui Sorin Oprescu, însă, Agenția Națională pentru Funcționari Publici a trimis o adresă prin care a anunța că doamna nu poate să ocupe o funcție și, cu toate astea, nu a fost demisă. Arhitectul șef, folos necuvenit de 600 mii euro. El a fost adus în 2017 de către Gabriela Firea, iar prima lui grijă a fost să dea PUZ Sector 3 prin care introducea în legalitatea o parte din construcțiile ilegale de când era arhitect la sectorul 3. Dumitru Catană, de la corpul de control al primăriei, este coleg cu Florentin Pandele, ocupă această funcție din 2017”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă, vineri.

Mai multe articole despre:
nicusor dan