MENIU

Niculae Vidu a demisionat din funcţia de administrator Rompetrol

comunicatedepresa.ro

Niculae Vidu a renunţat la funcţia de administrator Rompetrol din dorinţa de a elimina suspiciunile privind legăturile între Rompetrol-Sterling.

Niculae Vidu a declarat pentru Business Standard că nu l-a cunoscut niciodată pe Dinu Patriciu, nu a dat niciodată mâna cu el şi că îl stie doar de la televizor.

Vidu a ales să demisioneze din funcţia de administrator al Rompetrol Well Services pentru a pune capăt acestui scandal creat în jurul celor două funcţii ale sale.

Business Standard anunţa miercuri că Niculae Vidu este românul care apare în posturi de conducere în două firme care au afaceri cu petrol la Marea Neagră, acesta fiind atât administrator al Rompetrol Well Services SA, cât şi director general adjunct al reprezentanţei în Bucureşti al companiei canadiene Sterling Resources Limited. 

Midia Resources, firma despre care oficialii Agenţiei pentru Resurse Minerale au declarat că va deveni al treilea mare jucător de pe piaţa internă de gaze, a fost înfiinţată în 2007 cu un capital social minim de 200 de lei.

Din datele Registrului Comerţului, compania nu a avut niciodată angajaţi, administratori sau vreo cifră de afaceri. Midia Resources este deţinută de canadienii de la Sterling Resources.

Firma canadiană deţine în largul Mării Negre două perimetre importante de zăcăminte: Pelican 13 şi Midia 15. Înainte disputei dintre România şi Ucraina, adică înainte de 1997, zonele au fost concesionate, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, de la o altă companie.

Sterling Resources are, prin intermediul unor societăţi off-shore, drepturi de exploatare a unor campuri petroliere şi gazeifere din Marea Britanie, Franţa şi România. Anul trecut, în perioada iulie-septembrie, firma a obţinut un profit net de aproape un milion de dolari. 

 

 

Mai multe articole despre:
demisie Dinu Patriciu Rompetrol Sterling