MENIU

Nicolaescu: Un guvern demis prin moţiune nu-şi poate asuma răspunderea pe nicio lege

Foto: NewsIn
Nicolăescu: "Oamenii nu trebuie minţiţi că vor dispărea pensiile speciale"

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu a declarat că o lege a pensiilor era foarte necesară, dar şi-a arătat dezacordul pentru că acest proiect trebuia dezbătut şi verificat, nu făcut în graba cu care acţionează Guvernul Boc.

"O lege nouă a pensiilor era necesară. Dar ea trebuie discutată şi aprofundată, nu făcută în grabă aşa cum este acum. Orice măsură care se va lua pentru pensii se face pentru viitor. Pensiile speciale nu vor dispărea decât în viitor, cei care beneficiază azi de pensie specială vor beneficia de ele până vor muri", a declarat deputaul PNL, Eugen Nicolăescu.

"Oamenii nu trebuie să fie minţiţi că vor dispărea pensiile speciale", a spus Nicolaescu, considerând că această asumare a Guvernului este doar un simplu joc de imagine păgubos şi o minciună spusă oamenilor.

Din punctul său de vedere "este ciudat că Guvernul se gândeşte să-şi asume răspunderea pe o lege atât de importantă exact în momentul în care se depune o moţioune de cenzură împotriva lui".

"Constituţia spune că nicio lege nu acţionează retroactiv. Oamenii nu trebuie înşelaţi. Legislaţia veche îşi va duce existenţa pentru cei care sunt în pensie, iar legislaţia nouă  se va aplica pentru cei acer vor fi pensionarid e la data de la care se va aplica noua legislaţie", a susţinut deputatul PNL. 

"Este un guvern cu titulari şi interimari. Dacă moţiunea va trece, acest guvern va fi demis, sper într-o săptămână, cam pe când se va înfăţişa Parlamentului", a rezumat Nicolăescu.