MENIU

Nicolae Dică: "Mi-ar plăcea să joc la Al-Hilal alături de Rădoi"

Foto: www.1235.ro

Mijlocaşul formaţiei italiene Catania, Nicolae Dică, a declarat, marţi, că ar accepta o eventuală ofertă de a juca în Arabia Saudită, la Al-Hilal, dar acest lucru este imposibil pentru moment, din cauză că la gruparea antrenată de Olăroiu nu pot evolua decât trei jucători străini.

"Am văzut acea declaraţie a lui Mirel cum că mă va propune la Al-Hilal şi pot spune că mi-ar plăcea să joc cu el acolo. Este greu să joc acolo pentru că Al-Hilal nu poate avea decât trei străini în lot. Poate doar dacă pleacă vreun jucător străin şi se eliberează un loc. Doar aşa ar fi posibil să joc acolo, dar e greu", a spus Nicolae Dică.

Mijlocaşul s-a referit şi la situaţia sa actuală de la echipa pregătită de fostul antrenor al Stelei, Walter Zenga: "Nu-mi merge prea bine la echipă, nu am mai vorbit cu Walter. La vară, dacă situaţia va continua aşa, voi pleca, ce să fac aici, să vizitez Italia? Trece timpul şi nu mai sunt la echipa naţională, iar asta e durerea mea cea mai mare. La un moment dat, am crezut că situaţia mea se va îmbunătăţi la Catania, dar am fost minţit".

De asemenea, Dică a precizat că din punctul său de vedere a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a se impune printre titularii Cataniei: "Nu-i adevărat că nu mă lupt pentru titularizare, eu mi-am dat silinţa să joc la Catania, dacă nu nevoie de mine, nu e nevoie, ce pot să fac acum?".

Altfel, mijlocaşul grupării din Seria A a afirmat că nu ştie nimic despre posibilitatea demiterii lui Walter Zenga de la Catania, care după un start bun de campionat se află pe locul 14, la 7 puncte deasupra zonei retrogradării. Administratorul delegat al grupării siciliene, Pietro Lo Monaco, a declarat marţi, în presa italiană, că nu se pune problema demiterii lui Zenga, care va conduce echipa până la finalul sezonului 2008-2009.

În această iarnă, Nicolae Dică a fost foarte aproape de o revenire în Liga I, din cauza nemulţumirii sale legate de faptul că a fost utilizat prea puţine minute de către Walter Zenga. După ce niciuna dintre echipele care l-au ofertat nu şi-a putut permite suma cerută de oficialii italieni, 1,7 milioane de euro, mijlocaşul a fost nevoit să rămână în continuare în Serie A.