MENIU

Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Benjamin Netanyahu pentru câştigarea alegerilor: „Vom pregăti următoarea reuniune România-Israel”

Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe preşedintele Partidului Likud, Benjamin Netanyahu, pentru câştigarea alegerilor legislative din Israel.

„L-am felicitat pe domnul Benjamin Netanyahu, președintele partidului Likud, pentru rezultatul obținut în alegerile parlamentare din Israel, care-i conferă perspectivele pentru preluarea celui de-al treilea mandat de prim-ministru.

În discuția telefonică avută, am subliniat deschiderea Guvernului României pentru dezvoltarea excelentelor relații bilaterale, axate atât pe componenta economică, cât și în domeniul securității.

După formarea noului guvern israelian, vom pregăti următoarea reuniune guvernamentală România-Israel, pe care sperăm să o găzduim cât mai curând, la București. Acest format de discuții asigură continuitate implementării proiectelor comune în domeniile sănătății, managementului apelor, agriculturii și securității cibernetice, unde există spațiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare.

Demersurile noastre guvernamentale sunt susținute de contactele între poporul român și cel israelian, de comunitatea cetățenilor israelieni originari din România, liant puternic în dezvoltarea parteneriatului strâns între România și Israel”, a transmis Nicolae Ciucă.

Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în Parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat Comisia Electorală israeliană.

Mai multe articole despre:
alegeri israel netanyahu ciuca