MENIU

Nica spune că Tutilescu a prezentat un raport prin care solicita mutarea la Direcţia de Permise

Foto: NewsIn

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat că şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, a făcut un raport prin care solicita mutarea la Direcţia de Permise, cerere care i-a fost acceptată joi, ministrul exprimându-şi convingerea că chestorul "va putea introduce ordinea şi disciplina la permise".

"Nu cred că domnul Tutilescu este foarte fericit de modul în care Poliţia s-a comportat în cazul mall-ului Plaza. Am luat decizia să accept solicitarea domniei sale să meargă la Direcţia Permise, pentru că este un om care poate să pună ordine într-un alt domeniu în care Ministerul de Interne are probleme mari şi aţi văzut cu toţii modul în care se acordă permisele auto la Piteşti, Covasna, Cluj - mai am şi alte judeţe în care se vede că un sistem întreg practic nu este controlat şi nu este condus. Cred că domnul chestor Tutilescu este persoana potrivită şi poate să ne ajute pe toţi şi să ne arate că ordinea şi disciplina poate fi introdusă chiar şi la permise", a declarat ministrul Dan Nica, întrebat dacă mutarea chestorului Marian Tutilescu la Direcţia de Permise are legătură cu evenimentul petrecut la Plaza Mall.

Nica a precizat că joi a decis să accepte raportul prin care şeful Poliţiei Capitalei solicita să fie mutat la Direcţia Permise. Ministrul a arătat că, deocamdată, inspectorul general al Poliţiei Române l-a desemnat pe unul dintre adjuncţi, comisarul şef Smochină, pentru a conduce activităţile Poliţiei Capitalei.

Întrebat dacă există o înregistrare, la "doi şi un sfert" (DGIPI, n.r.), a unei discuţii între Bogdan Oprea, patronul firmei BGS, şi chestorul Tutilescu, în care Oprea îi cere şefului Poliţiei Capitalei să nu intrevină până nu dă el un telefon, Nica a spus că există un dosar pe care îl anchetează Parchetul în acest moment şi nu poate face comentarii asupra probelor din dosar, pentru a nu aduce prejudicii mersului anchetei.

Mutarea şefului Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu nu are legătură cu scandalul de la Plaza Mall, a anunţat vineri MAI, printr-un comunicat de presă, care menţionează şi faptul că acesta va conduce Direcţia de Permise Auto.

Mai multe articole despre:
Dan Nica poliţia capitalei Marian Tutilescu