MENIU

NewsIn - Radu Voina: "E o grupă accesibilă, Ucraina e principalul nostru adversar"

Foto: www.onlinesport.ro

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal României, Radu Voina, a declarat, marţi, că grupa preliminară pentru CE 2010, din care mai fac parte Elveţia, Portugalia şi Ucraina, este una accesibilă, iar cel mai greu adversar al elevelor sale vor fi ucrainencele.

"Este o grupă accesibilă, Ucraina e principalul adversar. Portugalia este o echipă bună, dar eu cred că vom bate, iar cu Elveţia vreau să cred că nu vom avea probleme. E munca fetelor care au ocupat locul 5 la Europene şi au fost cap de serie la această tragere la sorţi. Ele au muncit şi au parte de adversari accesibili", a afirmat Radu Voina.

Narcisa Lecuşanu a vorbit şi ea despre grupa preliminară nominalizând acelaşi adversar ca şi Radu Voina: "E o grupă bună, ca adversar mai greu văd Ucraina, dar într-un fel sau altul noi suntem favortie, prin prisma participărilor la turneele finale. Eu cred că e grupă bună pentru noi, Portugalia are o echipă cât de cât bună, iar de Elveţia nu pot spune prea multe".

Echipa naţională de handbal feminin a României se va lupta cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia în prima grupă a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul European din 2010, conform tragerii la sorţi care a avut loc marţi la Viena.

Meciurile din preliminarii sunt stabilite să se dispute între octombrie 2009 şi mai 2010. Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica la turneu final, ce va fi găzduit de Norvegia şi Danemarca, alături de reprezentativele ţărilor organizatoare. Competiţia va avea loc în perioada 7-19 decembrie 2010.