MENIU

NewsIn - Porumboiu: FRF s-a implicat în litigiul cu Dinamo, dar nu mă mai surprinde nimic

Foto: NewsIn

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, vineri, agenţiei NewsIn, că se aştepta la o decizie nefavorabilă în cazul Julio Cesar, pentru că FRF a intervenit şi şi-a asumat deciziile Comisiilor de litigiu, iar TAS nu trece peste deciziilie luate pe plan intern.

"Mă aşteptam la această decizie din partea TAS de vreo două-trei zile, pentru că mai aflat că au apărut nişte documente noi. În primul rând, FRF şi-a însuşit deciziile Comisiilor de litigiu în acest caz şi în al doilea rând, Dinamo a spus că nu a cerut anularea cartonaşului roşu pentru Julio Cesar. FRF a devenit parte în acest proces şi nu trebuia să se implice în litigiul dintre două cluburi, dar asta e situaţia, nu mă mai surprinde nimic. Iar ceea ce face Dinamo e chiar sfidător. Păi dacă nu au cerut ei anularea cartonaşului, cum s-a luat decizia? Rămân la părerea că am avut dreptate, dar dacă FRF şi-a asumat deciziile, e greu ca TAS să treacă peste ele, pentru că nu face de obicei acest lucru. Nu mă simt deloc deranjat, pentru că e greu ca dreptatea să vină de la FRF", a spus Porumboiu.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul clubului FC Vaslui în cazul fostului jucătorul lui Dinamo, Julio Cesar, despre care moldovenii au spus că nu avea drept de joc la meciul dintre cele două formaţii, de la data de 30 august 2008.

TAS a respins ca nefondat apelul clubului FC Vaslui şi i-a obligat pe moldoveni să plătească daune de 3.000 de franci elveţieni lui Dinamo. De asemenea, vasluienii trebuie să mai plătească 70% din cheltuielile de judecată, restul de 30% urmând să fie achitat de Federaţia Română de Fotbal, se arată în hotărârea TAS remisă FRF şi reprezentanţilor celor două cluburi.

Conducătorii formaţiei FC Vaslui au acuzat că observatorul partidei Dinamo-Universitatea Craiova, Valentin Ioniţă, a întocmit raportul de joc pentru a favoriza gruparea din Ştefan cel Mare în cazul brazilianului Julio Cesar. Fundaşul a fost eliminat în acel meci, însă ulterior a fost iertat de avertisment de către Comisia de Disciplină şi a avut drept de joc în următoarea partidă, cu FC Vaslui, câştigată de roş-albi cu scorul de 2-1.

Vasluienii s-au adresat Comisiilor abilitate din cadrul FRF, care le-au dat dreptate dinamoviştilor, după care s-au îndreptat către TAS, ultima instanţă sportivă.
Mai multe articole despre:
Dinamo FC Vaslui Adrian Porumboiu TAS Julio Cesar