MENIU

NewsIn: Poliţia Capitalei anchetează circumstanţele decesului copilului internat la Centrul Medical Unirea

Foto: NewsIn

Poliţia Capitalei efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul decesului copilului de trei care era internat la Centrul Medical Unirea.

Reprezentanţii clinicii unde a murit, luni, copilul de trei ani, susţin că băieţelul a fost monitorizat permanent de medicul anestezist şi că problemele respiratorii au apărut în camera de trezire, unde i s-au aplicat imediat manevrele de resuscitare.

"La 10.40 a inceput investigaţia şi la 11.35 copilul a fost scos din aparatul de rezonanţă magnetică . Pe parcursul procedurii de trezire s-a instalat stopul respirator. Timp de două ore, atât medicii centrului, ai maternităţii Regina Maria şi medicii de la ambulanţă au efectuat manevre de resuscitare", a explicat directorul de comunicare al Centrului Medical Unirea, Alexandru Popescu.

Potrivit lui Alexandru Popescu, părinţii băiatului au completat un chestionar despre istoricul  medical al copilului şi s-a făcut şi o anamneză amănunţită. "Copilul mai suferise o intervenţie chirurgicală cu o lună în urmă şi a fost anesteziat, neexistând probleme", a adăugat Alexandru Popescu.

Reprezentanţii CMU susţin că toate procedurile medicale au fost efectuate conform protocoalelor internaţionale şi că medicii au făcut tot posibilul pentru salvarea vieţii copilului de trei ani.

Pe de altă parte, tatăl băiatului, Ciprian Constantineanu, îi acuză pe medicii de la CMU de lipsă de echipamente medicale funcţionale şi de obstrucţionarea investigaţiilor.

Rezultatele autopsiei copilului care a murit luni, după un examen RMN, la Centrul Medical Unirea, nu au evidenţiat cauza decesului, potrivit prof. dr. Dan Dermengiu, directorul Institutului Naţional de Medicină Legală.

De asemenea, acesta a precizat că examenul RMN nu a avut nicio influenţă asupra organelor copilului. În următoarele 46 de ore se aşteaptă rezultatele examenelor toxicologice.

Copilul a fost adus la Centrul Medical Unirea pentru un RMN, unde i s-ar fi făcut o anestezie, după care a murit, spun surse din Poliţie.

Băiatul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asmenenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.
Mai multe articole despre:
deces copil anchetă Poliţia CMU