MENIU

NewsIn: Nicolae Văcăroiu ar putea câştiga cât premierul Emil Boc

Foto: NewsIn

Nicolae Văcăroiu este pe picior de egalitate cu Emil Boc. Nu e vorba de funcţie, ci de leafă. Potrivit ultimei variante a legii unice a salarizării, preşedinţii Curţii de Conturi şi Consiliului Concurenţei ar putea câştiga cât premierul.

Preşedinţii Curţii de Conturi şi Consiliului Concurenţei ar putea câştiga 14,5 salarii minime pe economie (8.700 lei, calculat la nivelul salariului minim actual, de 600 lei), la fel ca primul ministru, se arată în proiectul legii unice a salarizării personalului bugetar, analizat marţi în Guvern.

Totodată, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este trecut în grila unică de salarizare cu un coeficient de 13,7, la fel ca miniştrii şi preşedintele Consiliului Legislativ. Acelaşi coeficient, de 13,7 (echivalentul unui salariu de 8.220 lei - n.r.), se regăseşte şi în dreptul Avocatului Poporului, al preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), al preşedintelui Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) şi al consilierilor prezidenţiali.

Secretarii generali ai Camerei Deputaţilor, Senatului şi Guvernului ar putea câştiga, în urma aplicării legii unitare a salarizării, 7.800 lei, respectiv 13 salarii minime brute pe economie, la fel ca un "consilier conturi" al Curţii de Conturi, în vreme ce senatori şi deputaţi ar urma să câştige 12,95 salarii minime pe economie (echivalentul a 7.770 lei).

Proiectul legii unitare a salarizării este analizat în Guvern, însă nu va fi luat în discuţie impactul financiar asupra bugetului de stat, ca urmare a aplicării acestei legi, întrucât evaluarea financiară nu a fost finalizată de reprezentanţii Finanţelor, a declarat secretarul de stat în MFP, Gheorghe Gherghina.