MENIU

NewsIn - Iuliu Mureşan: "Oferta lui FC Porto a fost cea mai bună, atât pentru noi, cât şi pentru Pereira"

Foto: NewsIn

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, joi, agenţiei NewsIn, că fundaşul Alvaro Pereira este oficial jucătorul lui FC Porto, acesta semnând contractul de joc în cantonamentul echipei naţionale a Uruguayului.

"Transferul lui Pereira la FC Porto s-a realizat, am ajuns şi la un acord scris. De serviciile lui s-au mai interesat două echipe, Benfica Lisabona şi încă o grupare al cărui nume nu pot să-l spun. Oferta lui FC Porto a fost cea mai bună atât pentru noi, cât şi pentru Pereira. CFR Cluj va primi şi 20% dintr-un viitor transfer al său. A semnat deja contractul cu Porto în cantonamentul echipei naţionale a Uuruguayului pentru că a fost convocat pentru meciul cu Brazilia. El a fost urmărit în mai multe meciuri de emisarii cluburilor", a spus Mureşan.

Oficialul ardelean a dezvăluit că a avut o discuţie cu jucătorul la meciul cu FC Argeş, în care l-a anunţat că Porto are cele mai mari şanse de a-l achiziţiona. "După meciul cu FC Argeş, am vorbit cu el şi i-am spus adevărul, care este situaţia sa. M-a impresionat, spunându-mi că nu ţine neapărat să plece pentru că nu a putut să ia niciun trofeu cu CFR. Este un fotbalist de mare valoare şi caracter. Mă bucur pentru el. Cu un ochi râd pentru că am reuşit să-l transferăm la o echipă puternică, şi cu altul plâng pentru că am pierdut un fotbalist foarte valoros", a adăugat acesta.

Presa portugheză a anunţat joi dimineaţă că FC Porto l-a transferat pe internaţionalul uruguayan al lui CFR Cluj, Alvaro Pereira, în schimbul a 4 milioane de euro. Fotbalistul a semnat deja un contract valabil pe cinci sezoane.

Formaţia ardeleană îl achiziţionase pe fotbalistul în vârstă de 24 de ani în urmă cu un an în schimbul a 2,5 milioane de euro.

Pereira, care poate evolua atât ca fundaş stânga, cât şi ca mijlocaş de bandă, va fi coleg la FC Porto cu fotbalistul român Cristian Săpunaru.