MENIU

NewsIn - Huzu nu ar refuza o ofertă pentru şefia CCA

Foto: www.soccer-weblog.com

Fostul arbitru Aron Huzu a declarat, miercuri, agenţiei NewsIn, că nu a fost contactat de nimeni din conducerea FRF pentru a prelua şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) şi a lăsat să se înţeleagă că nu ar refuza această funcţie, deşi zilele acestea arbitrajul românesc se află în centrul unui scandal de corupţie.

"Nu m-a căutat nimeni de la Federaţie. Ca să vin undeva, trebuie să fiu propus, dar încă nu am primit nimic. Dacă ar fi să fie, m-aş gândi, trebuie să cântăresc serios, să mă consult cu familia, deoarece e o decizie foarte grea. E foarte important ca acum, când lucrurile merg rău, să strângem rândurile. Sunt necesare multe schimbări la CCA, trebuie un alt management şi plan bugetar, comisia să nu mai depindă de FRF", a spus Huzu, care este în prezent observator federal şi este văzut de fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu drept unul dintre cei mai îndreptăţiţi pentru a prelua conducerea CCA.

Huzu crede că acest scandal de corupţie va constitui "o mare pată pentru tot fotbalul românesc", mai ales dacă faptele vor fi dovedite. "Acest scandal va avea un mare impact asupra fotbalului românesc. E o imagine care ne va afecta pe toţi, sportivi, antrenori, conducători şi arbitri. Dacă se vor dovedi aceste acuzaţii, va fi grav, nu cred că nu vom ieşi de aici în 20 de ani. Va rămâne o mare pată neagră pentru tot fotbalul românesc", a punctat Huzu, care a găsit, însă, şi o parte bună a lucrurilor, aceea că vor dispărea declaraţiile acuzatoare la adresa arbitrilor.

Aron Huzu nu crede că fostul preşedinte al CCA, Ghorghe Constantin, arestat în momentul de faţă 29 de zile pentru luare de mită, a fost capabil de asemenea lucruri.

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a demisionat, miercuri, din funcţie, după scandalul legat de corupţia arbitrilor, decizia sa ajungând prin fax la secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. Comitetul Executiv al FRF se va întruni joi pentru a discuta problema demisiei lui Gheorghe Constantin şi pentru a numi noul şef al CCA. Interimatul la conducerea CCA este asigurat în prezent de Nicolae Grigorescu, după ce Marcel Lică s-a autosuspendat din această funcţie tot miercuri, în cadrul unei şedinţe a forului de arbitraj.

La sedinţa de miercuri de la CCA s-a decis şi reţinerea de la delegări a 12 arbitri. Şase dintre aceştia, Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos, Rosu Dan şi Marcel Savaniu, sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în cazul de corupţie în urma căruia au fost arestaţi Gheorghe Constantin şi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, acuzat de dare de mită.

Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs, Robert Dumitru, Valentin Berbecaru şi Octavian Şovre nu vor mai arbitra în următoarele etape din cauza prestaţiilor slabe din ultimele etape.