MENIU

NewsIn / Ghioane: "Ce să vorbesc de naţională? La EURO 2008 am fost cascadorii râsului"

Foto: www.sport365.ro

Jucătorul echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, a declarat, vineri, agenţiei NewsIn, că după evoluţia pe care tricolorii au avut-o la EURO 2008, seria rezultatelor din preliminariile CM 2010 a venit ca o urmare logică, la fel ca şi înlocuirea selecţionerului Victor Piţurcă cu Răzvan Lucescu.

"Ce să vorbesc de naţională? Pot spune că nu mi-a plăcut cum a jucat la EURO 2008, am dat un singur gol, ne-am dat cap în cap pe acolo, am fost cascadorii râsului. După rezultatele din preliminariile pentru CM 2010, era logică o schimbare a selecţionerului, mai jos de atât nu cred că am fost vreodată. Obiectivul naţionalei de acum înainte ar trebui să fie să jucăm fotbal, că dacă jucăm ţurca, aşa cum am făcut-o la EURO 2008 şi în preliminarii, adoarme lumea prin tribune", a spus Ghioane.

Întrebat dacă va accepta să joace la echipa naţională în cazul în care va fi convocat de Răzvan Lucescu, Tiberiu Ghioane a răspuns: "Mai este destul timp până la meciul cu Lituania, vom vedea atunci ce va fi".

Ghioane s-a referit şi la meciul Şahtior Doneţk-Dinamo Kiev din semifinalele Cupei UEFA: "Oricărui fotbalist îi pare rău când nu evoluează, dar asta a fost alegerea antrenorului. A fost şansa celor de la Şahtior Doneţk că au dat gol în minutul 90, asta este. Îmi pare rău pentru Dinamo Kiev şi le urez succes celor de la Şahtior în finala cu Werder Bremen. Nu ştiu cine este favorită, dar Werder a învins pe AC Milan... Oricum, Cupa UEFA este o competiţie de consolare, o performanţă ar fi dacă una din echipele din estul Europei ar reuşi să joace o semifinală de Liga Campionilor".

Fotbalistul a adăugat că nu intenţionează să plece de la Dinamo Kiev, întrucât mai are doi ani de contract şi se simte bine la gruparea ucraineană.

Formaţia pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Raţ a fost integralist, a câştigat, joi, cu scorul de 2-1, manşa secundă a semifinalei cu Dinamo Kiev şi s-a calificat în finala Cupei UEFA. În tur, scorul a fost egal, 1-1. La Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane a fost rezervă, iar Florin Cernat nu a fost în lot.