MENIU

NewsIn - Copos: Eu am 100 de ani, dar sunt mai slab decât unii jucători de la Rapid

Foto: NewsIn

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, că este dezămăgit de atitudinea unor fotbalişti giuleşteni care au probleme cu greutatea, şi a atras atenţia asupra riscurile pe care şi le asumă aceştia prin periclitarea îndeplinirii obiectivului, participarea în cupele europene.

"Alerg, alerg, tot timpul alerg. O să bat recordul lui Usain Bolt, dar chiar şi aşa sunt mai slab decât unii jucători de la Rapid. Eu am 100 de ani şi am aceeaşi greutate cu unii dintre fotbaliştii Rapidului. Mă deranjează lipsa de profesionalism şi atitudinea lor, un profesionist trebuie să se respecte. Sunt contracte de peste 200.000 de euro la echipă, iar dacă ne luăm după condiţiile pe care le au jucătorii noştri, ar trebui să fie pe unul dintre primele două locuri, iar ei sunt pe 7. Dezamăgit e puţin spus, dacă vorbim de starea mea de spirit", a spus Copos, care l-a dat exemplu pe portughezul Joao Paulo Andrade pentru profesionalismul său: "În loc să se uite la Joao Paulo Andrade, care este un profesionist desăvârşit, ei umflă tricourile pe ei".

Patronul giuleştenilor a menţionat că drepturile financiare ale jucătorilor vor fi achitate şi nu va exista riscul pierderii unora dintre ei: "În momentul în care aduci un jucător şi îi promiţi un contract, trebuie să i-l plăteşti. Eu mi-am luat acest angajament şi până în luna iunie nu vor fi probleme la echipă. Vă asigur că în luna mai jucătorii îşi vor primi banii şi nu îi vom pierde.  Vom respecta întru totul contractele semnate, vor fi plătite până la ultimul leuţ. Le-aş fi plătit chiar acum, dar nu am bani, ştiţi bine că dacă aş fi avut şi un leu în plus, la Rapid l-aş fi dat".

Întrebat ce se v-a întâmpla după luna iunie, Copos a răspuns: "Nu mă gândesc la ce va fi după luna iunie, ci la faptul că trebuie să plătesc aceşti bani şi să ies din această lume a fotbalului. Sub nicio formă nu m-am răzgândit asupra deciziei de a mă retrage din fotbal, este irevocabilă".

Copos a mai spus că muntenegreanul Vladimir Bozovic riscă să fie suspendat până la finalul contractului, după ce a părăsit echipa şi a plecat în ţara sa natală, din cauză că a fost evacuat din apartament: "Bozovic va suporta rigorile regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal şi ale FIFA. O să stea câţiva ani în afara fotbalului, nu poţi să pleci de la echipă aşa cum a făcut-o el".

Finanţatorul a precizat că fotbaliştii riscă sancţiuni financiare serioase în cazul ratării obiectivului impus, adică participarea într-o cupă europeană: "Jucătorii trebuie se se mobilizeze şi să prindem o cupă europeană, pentru că altfel va fi rău pentru ei. Acest lucru nu trebuie luat ca o ameninţare, chiar există o clauză în Regulamentul de Ordine Interioară, care îi arde rău la buzunar dacă nu vom participa la anul în Europa. Chiar o să îi cer domnului Sichitiu să le-o reamintească. Aici, la Rapid, avem pretenţii, dacă nu sunt de acord cu ele să meargă să joace la Ciorogârla, nu în Giuleşti".

În ceea ce priveşte acuzele fostului antrenor al Rapidului, Jose Peseiro, care a spus despre el că ar trebui să fie internat într-un spital de nebuni, Copos a afirmat: "Nu vreau să vorbesc prea mult de acuzele domnului Peseiro, la 14 mai vom face bilanţul. A cheltuit 7-8 milioane de euro pe nişte jucători care nu au nicio legătură cu fotbalul".

Copos nu a dorit să comenteze scandalul din arbitraj, care s-a lăsat cu arestări: "Vă rog, astăzi este Sfântul Gherghe şi nu vreau să discut despre aşa ceva".
Mai multe articole despre:
Rapid George Copos salarii jucători criză