MENIU

NewsIn: Angajaţii Ministerului Turismului şi ministrul Udrea au depus plângeri penale împotriva lui Orban

Foto: NewsIn

Reprezentanţii Ministerului Turismului şi ministrul Turismului au depus la Parchetul General plângeri penale separate împotriva lui Ludovic Orban, pentru abuz în serviciu, în urma declaraţiilor făcute, joi, de acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de anchetă, conform unor surse judiciare. Elena Udrea îl acuză şi de calomnie pe preşedintele Comisiei de anchetă, au declarat surse din MT pentru NewsIn.

Surse din Ministerul Turismului au declarat, pentru NewsIn, că avocaţii lucrează la plângeri penale pentru abuz în serviciu pe care le vor depune la Parchetul General pe numele mai multor membri ai comisiei de ancheta după ce, duminică, au apărut în presă înregistrări ale unor discuţii dintre aceştia.

Conform unui comunicat de presă remis săptămâna trecută de Ministerul Turismului, "după încheierea audierilor din data de 13 august ale Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, în calitate de preşedinte al acestei Comisii, că "toate cheltuielile de publicitate care au fost încheiate de minister nu au avut baza legală (...), încălcându-se grav art. 4 din Legea Finantelor Publice şi toate celelalte articole care reglementează modul în care pot fi cheltuiţi banii publici". Aceasta afirmatie este mincinoasă şi calomnioasă, având în vedere faptul că toate cheltuielile Ministerului Turismului de promovare a turismului romanesc, inclusiv cele de publicitate, au avut la bază, aşa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic şi administrativ al ministerului, Alina Ioana Dinca, tocmai Legea Finanţelor Publice, coroborată cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing şi promovare şi a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice".